K O N K U R S za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“

Na osnovu Odluke o ustanovljenju književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ Upravni
odbor Kulturnog udruženja „Musa Ćazim Ćatić“ Odžak raspisuje

K O N K U R S za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“

za najbolju neobjavljenu pjesmu

Nagrada je ustanovljena povodom stogodošnjice od izdavanja prve zbirke pjesama Muse Ćazima Ćatića, bit će prvi put dodijeljena na stogodišnjicu smrti ovoga pjesnika, a ima za cilj njegovanje sjećanja na Ćatićev lik i njegovo djelo.

Pravo sudjelovanja na konkurs imaju svi državljanji Bosne i Hercegovine, a u obzir dolaze samo pjesme koje nisu ranije objavljene. Jedan autor može sudjelovati najviše s tri neobjavljene pjesme.

Rukopise potpisane šifrom treba dostaviti otisnute u tri primjerka, na adresu: Kulturno udruženje „Musa Ćazim Ćatić“ Odžak, Titova b.b. 76290 Odžak, p.p. 8, sa naznakom „Za književnu nagradu M. Ć. Ćatić“. U istoj koverti treba dostaviti zatvorenu kovertu u kojoj će biti rješenje šifre: ime, prezime, adresa, broj telefona , e-mail autora i fotokopija dokaza o državljanstvu BiH (dovoljna kopija osobne, pasoša ili vozačke kao dokaz o državljanstvu).

Radove slati na pomenutu adresu najkasnije do 31. 12. 2014. godine.

Na konkursu će biti dodijeljene tri glavne nagrade:

1. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 1.000 KM
2. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 600 KM
3. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 400 KM

Pored glavnih nagrada, žiri će odabrati još 97 pjesama, za koje će organizator pripremiti nagrade-iznenađenja. Svih 100 odabranih pjesama bit će objavljeno u posebnom zborniku u povodu obilježavanja 100. godišnjice smrti velikog pjesnika. Organizator zadržava prava objavljivanja svih na konkurs prispjelih pjesama.

Sve dodatne informacije učesnici konkursa mogu dobiti putem telefona 063 526320 kao i putem e-maila: kultura@musacazimcatic.org , i web stranice: www.musacazimcatic.org

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti ( 12.marta – 6.aprila 2015. god.) koja se održava u povodu obilježavanja stogodišnjice od smrti pjesnika M. Ć. Ćatića u Odžaku, rodnom gradu našeg pjesnika.

Za Upravni odbor Udruženja:
Husein Ismailović, predsjednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *