Pjesnička manifestacija dodjele književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu

Vaš dolazak i prisutstvo na Musinoj manifestaciji tumačit ćemo i kao dokaz da ovo što činimo ima svoj smisao, a to nam je mnogo važno jer je to jedini pravi put prema ostvarenju četvrtog cilja – postaviti ovu manifestaciju na pravo mjesto, na vrh BiH poezije.
Hvala učesnicima prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg pjesničkog konkursa, hvala učesnicima učeničkog konkursa, jer su svojim učešćem omogućili realizaciju pjesničkog konkursa „Musa Ćazim Ćatić“, doprinijeli savremenoj bosanskohercegovačkoj poeziji, te održavanje manifestacije u čast velikog bosanskohercegovačkog pjesnika Muse Ćazima Ćatića učinili ostvarivom.
Hvala članovima žirija: gospdinu Abulahu Sidranu, gosp, Dorti Jagić i Menuru Ćatiću koji su doprinijeli da se proglase i nagrade najbolje tri od 600 prispjelih pjesama.
Našem književniku gospodinu Sidranu se zahvaljujemo na učešću na konkursu kao predsjednika žirija i na dolasku u Odžak gdje je autorima najboljih pjesama lično uručio plakete i nagrade.
Gosp. Dortu Jagić pozdravljamo i želimo brz oporavak i da se što prije vidimo u Odžaku.
Zahvaljujemo se Mensuru Ćatiću koji je i kao član žirija i kao odžačanin svojim nesebičnim radom omogućio da se ovogodišnja manifestacija dodjele pjesničke nagrade održi i svojim je prisutstvom i uveličao. Mensuru Ćatiću želimo brz oporavak.
Čestitamo pobjednicima i učesnicima konkursa.
Husein Ismailović, predsjednik Udruženja

Pjesnička manifestacija dodjele književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu – Prvi dio:

Pjesnička manifestacija dodjele književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu -Drugi dio:

Pjesnička manifestacija dodjele književne nagrade „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu -Treći dio:

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *